Cartofi la tava cu file de porc si ceapa verde

Printeaza

Cartofi la tava cu file de porc si ceapa verde din: ceapă verde, cartofi, ulei, sare, piper, boia de ardei, file de porc, roşii cherry, cimbru.

 

Ingrediente: Cartofi_la_tava_cu_file_de_porc_si_ceapa_verde

  • 4 fire ceapă verde
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 4 porţii de file de porc(cca 150 g fiecare)
  • 500 g roşii cherry
  • 2 fire cimbru

 

 

Mod de preparare:

Tai ceapa rondele. Cureţi cartofii şi îi tai felioare, apoi îi pui într-un bol. Faci un amestec din 2 linguri ulei, sare, piper şi boia, pe care îl torni peste cartofi, amesteci şi răstorni totul în tava de la aragaz, pe care o tapetezi înainte cu hârtie de copt.

Imprăştii pe deasupra ceapa tăiată şi dai la cuptor pentru circa 25 de minute. Presari carnea cu sare, încigi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjeşti cam 8 minute fileuri­le pe toate părţile.

Tai roşiile jumătăţi. Când e gata carnea, o presari cu piper şi înveleşti fiecare bu­cată în folie de aluminiu, să se menţină caldă.

In grăsimea din tigaie pui roşiile, mişti tigaia să pătrundă fierbinţeala şi să se călească puţin, presari sare şi frunzuliţele de cimbru. Aranjezi pe un platou sau direct în farfurie carnea, cartofii şi roşiile.

Cartofi la tava cu file de porc si ceapa verde

Cartofi_la_tava_cu_file_de_porc_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.