Cartofi la tavă cu rozmarin
PrinteazaO reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare, piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi.
- 600 g cartofi cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- frunzele de la un fir de rozmarin proaspat
- ulei de masline ori grasime de rata sau gasca
- 5 catei de usturoi zdrobiti, cu coaja cu tot
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Puneţi cubuleţele de cartofi într-o cratiţă mare cu apă rece, sărată şi aduceţi-i la fierbere. Scurgeţi-i imediat într-o strecurătoare şi lăsaţi-i să stea în aburi câteva minute, să se usuce puţin. Zdrobiţi frunzele de rozmarin într-un mojar sau un blender pentru condimente.
Intr-o tavă pentru cuptor încălziţi puţin ulei de măsline, ori nişte grăsime de raţă sau gâscă. Adăugaţi căţeii de usturoi, cartofii şi uleiul de rozmarin. Condimentaţi şi amestecaţi bine cartofii cu mirodeniile.
Introduceţi tava în cuptor pentru 20-25 de minute, scuturând-o din când în când, până când cartofii devin crocanţi şi aurii.
Cartofi la tavă cu rozmarin
Pofta buna!