Cartofi la tigaie cu carne de vita
PrinteazaO reteta de cartofi la tigaie cu carne de vita din: cartofi rosii, ceapa, carne de vita, rosii cherry, maghiran, ulei, sare, piper, chimen, untura si bacon.
- 600 g cartofi rosii fierti in coaja in ziua precedenta
- 1 ceapa
- 250 g carne de vita fiarta
- 150 g rosii cherry
- 2 fire maghiran
- 1 linguri ulei
- sare
- piper
- chimen macinat
- 1 lingura untura
- 150 g bacon feliat
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii si se taie felii. Se curata ceapa, se taie jumatati si apoi felii. Se taie carnea felii. Se curata rosiile si se taie jumatati sau sferturi in fuctie de marime.
Se spală şi se şterge maghiranul şi se rup frunzuliţele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de cartofi pe ambele feţe până se rumenesc.
In final se adaugă ceapa şi se prăjeşte 1-2 min. Se dau toate spre margini şi la mijlocul tigăii se prăjeşte carnea de vită pe ambele feţe.
Se amestecă toate şi se condimentează cu sare, piper şi chimen măcinat. Intre timp se încinge untura într-o a doua tigaie şi se prăjeşte baconul, până devine crocant. Se adaugă roşiile şi se lasă să se înăbuşe puţin împreună. Se adaugă în tocăniţă şi se presară frunze de maghiran.
Cartofi la tigaie cu carne de vita
Pofta buna!