Cartofi la tigaie cu carne de vita

Printeaza

O reteta de cartofi la tigaie cu carne de vita din: cartofi rosii, ceapa, carne de vita, rosii cherry, maghiran, ulei, sare, piper, chimen, untura si bacon.

Ingrediente:Cartofi la tigaie cu carne de vita

  • 600 g cartofi rosii fierti in coaja in ziua precedenta
  • 1 ceapa
  • 250 g carne de vita fiarta
  • 150 g rosii cherry
  • 2 fire maghiran
  • 1 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • chimen macinat
  • 1 lingura untura
  • 150 g bacon feliat

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii si se taie felii. Se curata ceapa, se taie jumatati si apoi felii. Se taie carnea felii. Se curata rosiile si se taie jumatati sau sferturi in fuctie de marime.

Se spală şi se şterge ma­ghiranul şi se rup frunzuliţele. Se încin­ge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc feliile de cartofi pe ambele feţe până se rume­nesc.

In final se adaugă ceapa şi se prăjeşte 1-2 min. Se dau toate spre mar­gini şi la mijlocul tigăii se prăjeşte car­nea de vită pe ambele feţe.

Se amestecă toate şi se condimentează cu sare, piper şi chimen măcinat. Intre timp se încin­ge untura într-o a doua tigaie şi se prăjeşte baconul, până devine crocant. Se adaugă roşiile şi se lasă să se înăbuşe puţin împreună. Se adaugă în tocăniţă şi se presară frunze de maghiran.

Cartofi la tigaie cu carne de vita

Cartofi la tigaie cu carne de vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.