Cartofi la tigaie cu costita afumata si boia dulce
PrinteazaCartofi la tigaie cu costita afumata si boia dulce din: untură de porc, cartofi, costiţă afumată, ceapă, sare, piper, cimbru, boia dulce.
- o lingură de untură de porc
- 250 g cartofi fierţi în coajă
- 100 g costiţă afumată
- 500 g ceapă
- sare
- piper
- cimbru
- boia dulce
Mod de preparare:
Cartofii se despieliţează şi se taie cubuleţe. Costiţa se taie careuri de 2 x2 cm.
Ceapa se taie solzişori. în tigaie se pune o lingură de untură şi în ea se căleşte pe jumătate ceapa.
Se adugă cuburile de cartofi şi se distuie până devin uşor ruginii. Se adaugă costiţa şi se mai distuie în continuare până culoarea ruginie e dominantă.
Se asezonează cu sare, piper, cimbru şi boia.
Se serveşte alături de o salată de varză acră, stropită cu ulei din sâmburi de dovleac şi boia dulce.
Pofta buna!