Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 350 g roşii 30 ml ulei de măsline sare piper pătrunjel tocat pentru ornat Mod de preparare: Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi […]
Cartofi la tigaie în stil provensal
PrinteazaO reteta savuroasa de Cartofi la tigaie în stil provensal din: cartofi, sare, fasole verde, slanina afumata, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, cimbru, rozmarin, cimbrisor si piper.
- 1 kg cartofi
- sare
- 400 g fasole verde
- 50 g slaninuta afumata
- 4 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 4 fire cimbru
- 2 fire rozmarin
- 2 fire cimbrisor
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă legumele. Se fierb cartofii în coajă 25 de minute. Se lasă să se scurgă şi se taie jumătăţi pe lung.
Se fierbe fasolea verde în apă cu sare cca 10 minute.
Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se taie cuburi slăninuţă.
Se taie ceapa verde bucăţi mari; usturoiul se taie felii.
Se prăjesc cartofii în ulei cca 10 minute până se rumenesc; se adaugă slăninuţă, ceapa verde şi usturoiul şi se mai prăjesc 8 minute, amestecând.
Se adaugă fasolea verde şi verdeţurile; se mai prăjesc 2-3 minute şi se condimentează după gust.
Cartofi la tigaie în stil provensal
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi noi la tigaie
Cartofi noi la tigaie din: cartofi, bacon, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 350 g bacon o legătură ceapă 6 linguri ulei sare piper 2-3 fire pătrunjel Mod de preparare: Baconul feliute se pune la prăjit în uleiul încins. Pe la jumătatea prăjirii se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Se amestecă […]
Pofta buna!
Cum o fi stilul asta provensal?
Imi place acest fel de garnitura