Cartofi umpluti cu bacon si pui la cuptor
PrinteazaCartofi umpluti cu bacon si pui la cuptor din: cartofi, ceapa verde, bacon, ulei, sare, piper, pulpe de pui, ou, pesmet, frunze de varza, cascaval, lapte, foaie de dafin, ienibahar, piper negru, unt, faina, galbenusuri, sare, piper, nucsoara.
- 8-12 cartofi
- 1 legatura ceapa verde
- 50 g bacon
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 400 g pulpe de pui afumate (fara piele si oase)
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 8-12 frunze mari de varza
- 125 g cascaval
sos Bechamel:
- 650 ml lapte
- 1 foaie de dafin
- 2 boabe de ienibahar
- 5 boabe de piper negru
- 50 g unt
- 40 g faina
- 2 galbenusuri
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se spală cartofii sub jet de apă rece şi se pun la fiert în coajă, într-o cantitate mare de apă cu sare; se fierb cca 25-30 min. până ce se înmoaie.
Se scurg, se lasă să se răcească şi se decojesc. Apoi se taie în două pe lung şi se scobesc jumătăţile.
Ceapa verde se toacă. Se taie cuburi baconul afumat şi se prăjeşte în ulei; se adaugă apoi ceapa tocată, se căleşte, se sărează şi se piperează.
Se lasă să se răcească. Se taie bucăţi carnea şi se amestecă împreună cu ceapa prăjită şi baconul.
Se bate oul şi se adaugă pesmet; se coace o omletă.
Se opăresc frunzele de varză în apă cu sare cca 3 min., se lasă să se scurgă şi să se răcească şi se curăţă de cotoare.
Se umplu cartofii cu amestecul de carne şi se asamblează câte 2 jumătăţi; se înfăşoară fiecare pereche în câte o frunză de varză.
Se prepară sosul Bechamel: se improvizează un săculeţ de tifon în care se leagă toate mirodeniile.
Se toarnă laptele într-o oală şi se adaugă săculeţul cu mirodenii. Se dă în clocot, apoi se ia de pe foc şi se îndepărtează săculeţul.
Laptele se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Se topeste untul intr-o craticioara si se adauga faina, amestecand. Se caleste apoi se ia de pe foc si se inglobeaza laptele rece.
Se bate amestecul cu telul si se da in clocot; se mai fierbe la foc moale circa 10-15 minute amestecand constant.
Se ia de pe foc si se maesteca in continuare pana se raceste; apoi se înglobează gălbenuşurile.
Se unge cu ulei o formă termorezistentă şi se aşază pacheţelele de cartofi; se toarnă deasupra sosul Bechamel şi se coace cca 30 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se scoate forma din cuptor, se presară caşcaval ras şi se dă din nou la cuptor; se mai coace cca 10 minute.
Cartofi umpluti cu bacon si pui la cuptor
Pofta buna!