Cartofi umpluti cu branza dulce
PrinteazaCartofi umpluti cu branza dulce din: cartofi, oua, branza, sare, unt, faina, lapte, marar, chimen.
Ingrediente:
- 12-14 cartofi mari
- 3 ouă
- 300 g brânză dulce
- sare
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 1 cană cu lapte nefiert sau smântână
- mărar tocat
- 1 lingură cu chimen măcinat (opţional)
Mod de preparare:
Cartofi umpluti cu branza dulce: Spălaţi cartofii, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-1 pe fiecare în doua jumătăţi egale.
Scoateţi-le miezul, folosind unşujit cu vârf ascuţit sau o linguriţă; separat, amestecaţi brânza cu ouăle puse pe rând, săraţi uşor, amestecaţi pasta cu chimen maci-nat şi umpleţi jumătăţile de cartofi.
Aşezaţi cartofii într-o cratiţă largă, acoperiţi cu apă caldă, fierbeţi la foc potrivit cu vasul acoperit. Săraţi puţin sosul obţinut, iar după 30 min trageţi vasul deoparte.
Faceţi pe foc mic, folosind o cratiţă mica, un sos alb din unt topit amestecat cu faina pusă în ploaie până când obţineţi o pastă uniformă. Subţiaţi cu lapte pus treptat, timp în care amestecaţi fcră întrerupere cu o lingură de lemn.
Dacă laptele lipseşte, folosiţi zer sau smântână.
Fierbeţi sosul 10 min din momentul în care începe să fiarbă, turnaţi-1 peste cartofii fierţi. Serviţi mâncarea caldă, decorată cu mărar tocat fin.
Pofta buna!