Cartofi umpluti cu branza dulce

Printeaza

Cartofi umpluti cu branza dulce din: cartofi, oua, branza, sare, unt, faina, lapte, marar, chimen.

Ingrediente:

  • 12-14 cartofi mari
  • 3 ouă
  • 300 g brânză dulce
  • sare
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 1 cană cu lapte nefiert sau smântână
  • mărar tocat
  • 1 lingură cu chimen măci­nat (opţional)

 

Mod de preparare:

Cartofi umpluti cu branza dulce: Spălaţi cartofii, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-1 pe fiecare în doua jumătăţi egale.

Scoateţi-le miezul, folosind unşujit cu vârf ascuţit sau o linguriţă; separat, ames­tecaţi brânza cu ouăle puse pe rând, săraţi uşor, amestecaţi pasta cu chimen maci-nat şi umpleţi jumătăţile de cartofi.

Aşezaţi cartofii într-o cratiţă largă, acoperiţi cu apă caldă, fierbeţi la foc potrivit cu vasul acoperit. Săraţi puţin sosul obţinut, iar după 30 min trageţi vasul deoparte.

Faceţi pe foc mic, folosind o cratiţă mica, un sos alb din unt topit amestecat cu faina pusă în ploaie până când obţineţi o pastă uniformă. Subţiaţi cu lapte pus treptat, timp în care amestecaţi fcră întreru­pere cu o lingură de lemn.

Dacă laptele lipseşte, folosiţi zer sau smântână.

Fierbeţi sosul 10 min din momentul în care începe să fiarbă, turnaţi-1 peste cartofii fierţi. Serviţi mâncarea caldă, decorată cu mărar tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.