Cartofi umpluti cu branza de vaca
PrinteazaCartofi umpluti cu branza de vaca
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 50 g unt
- 200 g smîntînă
- 200 g branză de vacă
- 1 legătură mărar
- sare
Mod de preparare:
Cartofi umpluti cu branza de vaca: Spălăm cartofii (săpunari) în cîteva ape. îi ştergem şi îi uscăm. îi ungem cu unt proaspăt, îi aşezăm pe o tavă şi îi dăm la cuptor.
Cînd cartofii sînt copţi, îi scoatem din cuptor. Le tăiem in lung un căpăcel înalt cît 1/3 din grosimea cartofului.
Scobim miezul cu o linguriţă, lăsînd pereţii grosuţi. Luăm jumătate din miezul cartofilor, îl sfărîmăm, îl amestecăm cu brînză de vacă trecută prin sită (sau cu şvaiţer ras), şi cu o bucăţică de unt.
Presărăm puţin mărar tccat şi sare după gust. Umplem cartofii pînă la un centimetru mai jos de margine.
In fiecare cartof turnăm 1-1/2 linguriţă de smîntînă, iar deasupra punem o bucăţică de unt.
Aşezăm cartofii într-un vas şi îi dăm la cuptor. Cartofii se pun la copt cu jumătate de oră înainte de a-i da la masă.
Se servesc rumeniţi în vasul în care s-au copt.
Pofta buna!