Cartofi umpluti cu branza de vaca

Printeaza

Cartofi umpluti cu branza de vaca

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 200 g smîntînă
  • 200 g branză de vacă
  • 1 legătură mărar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofi umpluti cu branza de vaca: Spălăm cartofii (săpunari) în cîteva ape. îi ştergem şi îi uscăm. îi ungem cu unt proaspăt, îi aşezăm pe o tavă şi îi dăm la cuptor.

Cînd cartofii sînt copţi, îi scoatem din cuptor. Le tăiem in lung un căpăcel înalt cît 1/3 din grosimea car­tofului.

Scobim miezul cu o linguriţă, lăsînd pereţii grosuţi. Luăm jumătate din miezul cartofilor, îl sfărîmăm, îl ameste­căm cu brînză de vacă trecută prin sită (sau cu şvaiţer ras), şi cu o bucăţică de unt.

Presărăm puţin mărar tccat şi sare după gust. Umplem cartofii pînă la un centimetru mai jos de margine.

In fiecare cartof turnăm 1-1/2 linguriţă de smîn­tînă, iar deasupra punem o bucăţică de unt.

Aşezăm cartofii într-un vas şi îi dăm la cuptor. Cartofii se pun la copt cu ju­mătate de oră înainte de a-i da la masă.

Se servesc rumeniţi în vasul în care s-au copt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.