Cartofi umpluti cu ceapa verde
PrinteazaCartofi umpluti cu ceapa verde din: cartofi, crema de branza, lactate, ulei de masline, ceapa verde, ciuperci, sare, piper.
- 4 cartofi mari
- un sfert de cană cu cremă de brânză
- produse lactate organice sau de soia
- o lingură ulei de măsline
- ceapă verde tocată
- 300 g ciuperci albe, feliate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun cartofii la copt. Legumele trebuie să se pătrundă, dar, în acelaşi timp, să îşi păstreze fermitatea.
După ce s-au răcit suficient, se taie fiecare cartof pe jumătate, pe lungime.
Se scobeşte miezul fiecărei jumătăţi în parte, păstrând marginea cartofului suficient de groasă.
Se zdrobeşte miezul cartofilor cu ajutorul unui robot de bucătărie, după care se amestecă totul cu crema de brânză, până se obţine o compoziţie omogenă. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o cratiţă de dimensiuni medii.
Se prepară un sote din ceapă lăsată pe foc mediu, până căpătă o culoare aurie.
Se adaugă ciupercile, se acoperă cratiţa cu un capac şi se amestecă. Mixtura de ciuperci se amestecă împreună cu pasta de cartofi şi crema de brânză.
Se asezonează totul cu sare şi piper. Se umplu jumătăţile de cartof scobite cu compoziţia rezultată.
Cartofii se încălzesc la cuptor şi se servesc.
Cartofi umpluti cu ceapa verde
Pofta buna!