Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei
PrinteazaCartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel.
- 6 cartofi mari
- 700 g ciuperci
- 2 dovlecei
- 2 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
- ulei
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi apa şi îi laşi la răcit. Separat, speli ciupercile şi le tai pe lung. Ceapa o cureţi şi o tai julien. Cureţi usturoiul şi îl mărunţeşti. Cureţi cartofii, îi tai jumătăţi şi îi scobeşti cu linguriţa. Miezul îl păstrezi.
Incingi ulei în tigaie, pui ceapa, o căleşti până devine sticloasă, adaugi ciupercile şi le ţii până se evaporă apa lăsată de ele. Cu puţin înainte de a opri focul pui miezul cartofilor, usturoiul, amesteci şi potriveşti de sare şi piper. Presari din abundenţă mărar şi pătrunjel tocat.
Cu acest amestec umpli cartofii şi îi dai la cuptorul încins. Dacă vrei, păstrezi din amestec 2-3 linguri şi pentru garnitură! Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele de aproximativ 2 cm. Le usuci şi le frigi pe grătar. Le dai cu sare şi piper şi le laşi deoparte.
Serveşti cartofii umpluţi cu garnitură de dovlecel fript şi de ciuperci.
Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei
Pofta buna!