Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei

Printeaza

Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei din: cartofi, ciuperci, dovlecei, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, marar, patrunjel.

Ingrediente:Cartofi_umpluti_cu_ciuperci_si_dovlecei

  • 6 cartofi mari
  • 700 g ciuperci
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi apa şi îi laşi la răcit. Separat, speli ciupercile şi le tai pe lung. Ceapa o cureţi şi o tai julien. Cureţi usturoiul şi îl mărunţeşti. Cureţi cartofii, îi tai jumătăţi şi îi scobeşti cu linguriţa. Miezul îl păstrezi.

Incingi ulei în tigaie, pui cea­pa, o căleşti până devine sti­cloasă, adaugi ciupercile şi le ţii până se evaporă apa lăsată de ele. Cu puţin înainte de a opri focul pui miezul cartofilor, usturoiul, amesteci şi potri­veşti de sare şi piper. Presari din abundenţă mărar şi pătrunjel tocat.

Cu acest amestec umpli cartofii şi îi dai la cuptorul încins. Dacă vrei, păstrezi din amestec 2-3 linguri şi pentru garnitură! Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele de aproximativ 2 cm. Le usuci şi le frigi pe gră­tar. Le dai cu sare şi piper şi le laşi deoparte.

Serveşti cartofii umpluţi cu garnitură de dovlecel fript şi de ciuperci.

Cartofi umpluti cu ciuperci si dovlecei

Cartofi_umpluti_cu_ciuperci_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.