Cartofi umpluţi copţi în coajă

Printeaza

O reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci, dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel.

 

Ingrediente:Cartofi umpluţi copţi în coajă

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri ulei
  • 225 ciuperci mici cu palaria intinsa, fara picioruse
  • 1 dovlecel mare taiat felii
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • piper dupa gust
  • 4 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C (poziţia 6).

Se înţeapă fiecare cartof cu o ţepuşă metalică sau se pun pe un grătar. (Ţepuşa metalică se încinge şi astfel cartoful se coace mult mai repede în mijloc.)

Se pun cartofii direct pe un grătar din cuptor şi se coc 1 1/4 oră sau până când sunt pătrunşi.

Umplutura se prepară după ce s-au pus cartofii în cuptor, pentru a avea timp să se marineze.

Alternativ se poate pregăti cu puţin timp înainte ca aceştia să fie gata, pentru a fi serviţi fierbinţi.

Se încinge o tigaie mare pentru grătar sau o tigaie simplă. Se stropeşte cu jumătate de ulei şi se coc ciupercile şi feliile de dovlecel 10-15 minute sau până când s-au înmuiat şi s-au rumenit bine pe alocuri şi au lăsat zeamă.

Se pun legumele într-un castron împreună cu zeama lăsată şi se adaugă restul de ulei, oţetul şi muştarul.

Se presară piper după gust şi se amestecă bine, apoi se lasă la marinat până când cartofii sunt copţi.

Se despică puţin cartofii, apoi se desfac cu grijă jumătăţile, fără a le desprinde complet.

Se amestecă pătrunjelul cu legumele marinate, apoi se umplu cartofii. Se servesc imediat.

Cartofi umpluţi copţi în coajă

Cartofi umpluţi copţi în coajă

Pofta buna!

 

 


 

poate iti place si:

Cartofi copti cu capere

Cartofi copti cu capere

Cartofi copti cu capere din: cartofi, capere, masline, cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de cana de capere o cana de masline o lingura frunze de cimbru putin rozmarin 6 linguri ulei de masline o lingura de otet de vin alb   Mod de preparare: Incalzeste cuptorul […]

 

Reteta zilei: Cartofi copti cu branza

Cartofi copti cu branza din: cartofi, coriandru, usturoi, ulei de masline, chimen, curry, chili, sare, suc de lamaie, paprika, piper, branza. Ingrediente:  3 cartofi 1 linguriță coriandru tocat ¾ linguriță de usturoi tocat 2 linguri ulei de măsline ⅔ linguriță de praf de chimen ½ linguriță de praf curry ½ linguriță de pudră de chili […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.