Cartofi umpluti cu branza sarata
PrinteazaCartofi umpluti cu branza sarata din: cartofi, branza sarata, oua, unt, verdeata, rosii, sare, busuioc.
- 8-12 cartofi mijlocii
- 300 g brânză sărată
- 2 ouă
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu verdeaţă tocată
- 2 roşii
- sare
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu burete aspru, limpeziţi şi puneţi leguma să fiarbă cu apă caldă cât s-o acopere.
Fierbeţi acoperit 20 min, scurgeţi apa, răciţi 5-10 min şi curăţaţi cartofii. Tăiaţi fiecare cartof în două pe lungimea lui şi scobiţi miezul cu 0 linguriţă, apoi amestecaţi acest miez cu: 1 ou bătut în amestec omogen cu brânza sărată trecută pe râzătoare, verdeaţă tocată, 1 lingură cu unt.
Omogenizaţi amestecul. Umpleţi jumătăţile de cartofi cu acest amestec, aşezaţi în tavă unsă cu unt, cu felii de roşii între ele şi puneţi tava la cuptor pentru 20 min.
Fierbeţi oul rămas timp de 6 min, tăiaţi-1 în felii subţiri pe lat.
Serviţi cartofii în tava în care s-au făcut cât sunt foarte calzi; decoraţi cu frunze de busuioc şi felii de ou fiert tare înainte de a servi mâncarea.
Pofta buna!