Cartofi umpluti cu branza
PrinteazaCartofi umpluti cu branza
- 6 cartofi frumoşi
- 200 g brânză de vacă
- 2 ouă
- 1/2 lingură făină
- 1 lingură unt
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii cruzi, se taie în două, în lat, şi se scobesc înăuntru, formând ca nişte găoace cu peretele de 1 cm de gros. Se taie foarte puţin din fund, ca să poată sta în tavă.
Se face o umplutură de brânză de vacă cu puţină brânză de oi, două ouă, sare, făină.
Se umplu cartofii cu vârf netezindu-se cu un cuţit. Se aşază într-o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină zeamă de carne sau apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se frăgezesc.
Înainte de a servi se adaugă câteva linguri de smântână.
Pofta buna!