Cartofi umpluti cu branza

Printeaza

Cartofi umpluti cu branza

Ingrediente:Cartofi umpluti cu branza

  • 6 cartofi frumoşi
  • 200 g brânză de vacă
  • 2 ouă
  • 1/2 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii cruzi, se taie în două, în lat, şi se scobesc înăuntru, formând ca nişte găoace cu peretele de 1 cm de gros. Se taie foarte puţin din fund, ca să poată sta în tavă.

Se face o umplutură de brânză de vacă cu puţină brânză de oi, două ouă, sare, făină.

Se umplu cartofii cu vârf netezindu-se cu un cuţit. Se aşază într-o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină zeamă de carne sau apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se frăgezesc.

Înainte de a servi se adaugă câteva linguri de smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.