Cartofi umpluti cu carne de porc si vita

Printeaza

Cartofi umpluti cu carne de porc si vita din: cartofi, vita, porc, ceapa, ou, paine, usturoi, ulei, patrunjel, marar, sare, piper, bulion, faina.

Ingrediente:Cartofi umpluti cu carne de porc si vita

  • 10-12 cartofi
  • 1/2 kg carne tocată amestec (porc şi vită)
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 felie pâine
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingură făină

Mod de preparare:

Cureţi de coajă cartofii şi îi pui imediat în apă, ca să nu se maronească. Cu un sfredelaş scobeşti fiecare cartof. Pentru umplutură, amesteci carnea tocată, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, ceapa tocată mărunt, felia de pâine înmuiată şi stoarsă de apă, sare, piper măcinat, oul şi usturoiul pisat.

Amesteci bine compoziţia şi umpli cartofii cu ea. Aşezi cartofii umpluţi în picioare, într-o cratiţă. Peste capetele scobiturii cartofilor, presari făină albă. Completezi cu apă şi pui la cuptor vasul, până ce cartofii s-au fiert. Nu trebuie să-i laşi foarte mult să fiarbă, pentru a nu se zdrobi.

Când sunt fierţi cartofii, pui peste ei sosul format din 2 linguri bulion şi 1 lingură făină. Mai laşi la cuptor 10 minute şi închizi focul. Serveşti cartofii fierbinţi, presăraţi cu pătrunjel tocat fin.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.