Cartofi umpluti cu carne (la alegere)
PrinteazaCartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne de vitel, carne de pui sau de miel, ceapa, pesmet, sare, slanina, unt.
- 12 cartofi mari
- 250 g carne de viţel, de pui sau de miel
- 1 ceapă
- 1 lingură cu pesmet
- sare
- 200 g slănină
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu un burete aspru, puneţi-i să fiarbă în apă caldă 20 min. Scurgeţi apa, curăţaţi şi fasonaţi fiecare cartof, goliţi de miez. Tăiaţi partea de sus ca să puteţi goli mai uşor.
Faceţi un amestec din came tocată bucăţi mici şi o cceapă tăiată mărunt, prăjiţi amestecul în unt până când nu mai are sos. Adăugaţi puţină sare, amestecaţi omogen cu pesmet, umpleţi cartofii pe care-i aşezaţi cu umplutura în partea de sus şi-i puneţi într-o cratiţă cu gura largă unul lângă altul.
Tăiaţi slănina în felii subţiri pe care le aşezaţi peste cartofi. Umpleţi cu apă caldă până la jumătatea cartofilor, acoperiţi cratiţa, săraţi uşor şi fierbeţi pe foc mic 11/2 oră.
Serviţi cartofii fierbinţi, cu sau fără slănină, lângă vin alb sau roşu.
Pofta buna!