Cartofi umpluti cu carne tocata de vita
PrinteazaCartofi umpluti cu carne tocata de vita din: cartofi, ceapa, carne de vita, ardei, rosii, sos picant, unt, ulei, cascaval, sare.
- 8 cartofi
- o ceapă
- 300 g carne tocată de vită
- un ardei gras
- 2 roşii
- o linguriţa sos picant
- 3 linguri unt
- 3 linguri ulei
- 50 g caşcaval ras
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se pun la copt, cu sare, pentru o oră.
Intr-o tigaie se călesc ceapa şi carnea de vită până ce se obţine un amestec închis la culoare şi bine scurs.
Apoi, se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, sosul picant şi roşiile tăiate cuburi. Cartofii copţi şi uşor răcoriţi se taie în două, se scobesc, se repartizează untul în fiecare şi apoi se pune amestecul de carne şi roşii.
Se aşază cartofii într-o tavă şi se dau la cuptor 10 minute.
Se aduc la masă cu caşcaval ras.
Pofta buna!