Cartofi umpluti cu cascaval si porumb
PrinteazaCartofi umpluti cu cascaval si porumb din: cartofi rosii, porumb la conserva, cepe, cascaval de post, ulei de masline, sare si piper.
- 4 cartofi roşii mari
- 1 conserva mică de porumb
- 2 cepe
- 100 g caşcaval de post
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Ii iaşi vreo 20 de minute, îi scoţi din apă şi îi cureţi cât sunt calzi, apoi îi laşi să se răcească. Ii tai în jumătate şi îi scobeşti uşor în mijloc.
Intre timp, cureţi ceapa şi o tai solzişori, după care o pui la călit, până se rumeneşte. Razi caşcavalul şi îl amesteci cu porumbul şi cu miezul de la cartof, sare şi piper.
Cu această compoziţie umpli cartofii. Ungi o tavă de cuptor cu puţin ulei, pui cartofii umpluţi în ea, îi stropeşti cu puţin ulei şi îi ornezi cu ceapă călită.
Dai tava la cuptor, nu înainte să presari caşcaval ras pe deasupra cartofilor. Ii laşi în cuptor, cât să se topească şi caşcavalul, apoi îi serveşti calzi.
Cartofi umpluti cu cascaval si porumb
Pofta buna!
Merita, sa zicem, nu ma da pe spate, dat merita incercata reteta asta