Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne
PrinteazaCartofi umpluţi cu ciuperci si carne
Ingrediente:
- 12 cartofi
- 750 g carne de porc
- o ceapă
- 500 g ciuperci
- pastă de tomate
- două linguri de făină
- două ouă
- o legătură de pătrunjel
- 300 ml smântână
- sare, piper
- 250 ml vin alb
- ulei de floarea-soarelui
- morcovi
- dovlecei
Preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă, se decupează la un capăt şi li se scoate jumătate din miez.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală în mai multe ape şi se toacă mărunt.
Carnea se spală, se toacă, se amestecă bine cu ceapa tocată, sarea, piperul şi trei sferturi din cantitatea de ciuperci tocate.
Se adaugă ouăle, verdeaţa tocată şi o lingură de pastă de tomate. Se amestecă totul, se umplu cartofii cu această compoziţie şi se pun într-o cratiţă.
Se toarnă deasupra şi în cratiţă puţin ulei, o cană de apă, vinul alb şi se introduce cratiţă în cuptor. Se ţin până când carnea este gata şi a prins o crustă la suprafaţă.
Separat se face un sos din restul de ciuperci călite amestecate cu smântână, sare şi piper.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- carne de porc cu ciuperci si cartofi
Cred ca o sa fac reteta asta de cartofi umpluti doar cu ciuperci, fara carne. E mai usor pentru stomac 🙂