Cartofi umpluti cu ciuperci si ceapa
PrinteazaCartofi umpluti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, marar, otet, sare, piper.
- 1kg cartofi
- 400g ciuperci conservate
- 3 cepe
- 200ml ulei
- 5 catei de usturoi
- 1 leg. patrunjel verde
- 1 lingurita otet de mere
- 1 leg. marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie în doua. În fiecare jumatate de cartof se face o scobitura cu o lingurita. Separat, se prepara umplutura.
Se taie ceapa marunt si se caleste în 100ml ulei. Se adauga ciupercile taiate în feliute, sare si piper si se lasa la foc potrivit pâna când scade apa lasata de ciuperci.
Se adauga apoi verdeata taiata cât mai marunt, se amesteca bine ingredientele si se umple fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie obtinuta. Cartofii umpluti se asaza într-o tava cu putina apa si cu 2 linguri de ulei.
Tava se tine la cuptor, la foc potrivit,25 de minute. Cartofii se servesc fierbinti cu mujdei preparat astfel: se piseaza bine usturoiul si se freaca cu o lingurita otet de mere.
Se adauga apoi 1-2 linguri ulei încins si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
La sfârsit, când ingredientele s-au omogenizat bine, se adauga apa.
Pofta buna!