Cartofi umpluti cu ciuperci
PrinteazaCartofi umpluti cu ciuperci
- 6 cartofi
- 1 cutie ciuperci
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 cana suc de rosii sau ketchup
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se scobesc pentru a putea fi umpluti, dupa care se prajesc putjn pe ambele parti in ulei tncins. Dupa ce s-au prajit se scot pe un servetel si se lasa sa se scurga de ulei.
Separat se toaca marunt ciupercile, ceapa si morcovul. Intr-o tigaie curata se pune o cana de ulei si se prajesc ceapa si morcovul, pana se inmoaie putin, dupa care se adauga si ciupercile. Se mai adauga 2-3 linguri de sos de rosii, 1 lingurita condimente si se mai lasa putin pe foc.
Compozitia nu tretuie sa fie prea zemoasa. Cand compozitia este legata se ia de pe foc si se umplu cu ea cartofii. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se mai toarna putjn sos de rosii pe fiecare cartof in parte si se dau la cuptor. Se lasa la cuptor pana cand s-au rumenit frumos si se servesc calzi, ornati cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!