Cartofi umpluti cu orez si ciuperci
PrinteazaCartofi umpluti cu orez si ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, morcovi, praz, patrunjel, teline, orez, sare, piper, ulei.
- 1,5 kg cartofi
- 500 g ciuperci tăiate
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 praz
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 legătură pătrunjel verde
- ulei
- piper
- sare
- 1 ceaşcă orez
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavaturile şi se dau prin răzătoarea măruntă. Se toacă mărunt ceapa şi prazul şi se pun la călit, apoi se adaugă zarzavatul ras, se mai lasă puţin la călit împreună cu ceapa, după care se adaugă ciupercile, spălate şi strecurate.
Se călesc toate 5 minute, după care se pun 2-3 ceşti cu apă, sare şi piper. După ce s-a fiert 20 de minute, se adaugă orezul spălat şi se mai lasă la fiert 10 minute. La final se adaugă pătrunjelul tocat şi se lasă să se răcească.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi fiecare cartof se taie puţin la un capăt, apoi se scobeşte de miez. Fiecare cartof se umple cu compoziţia obţinută din orez, ciuperci şi zarzavat. Se înveleşte fiecare cartof în folie de aluminiu şi se aşază înţr-o tavă unsă.
Se pune puţină apă peste cartofi şi se dau la cuptor pentru 30-35 de minute. Se scot pe un platou şi se pot servi cu murături.
Pofta buna!