Cartofi umpluti cu orez

Printeaza

Cartofi umpluti cu orez

Cartofi umpluti cu orez din: cartofi, ceapa, orez, ulei, marar, sare, piper, bulion.

Ingrediente:

  • 8 cartofi mari
  • 3 cepe
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc mic. Cureţi în acest timp cartofii (cruzi) şi le scoţi miezul.

După ce a fiert orezul, presari verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi umpli cartofii cu compoziţia de orez.

Ii aşezi apoi într-o cratiţă, torni o cană de apă şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute. Când sunt gata, pui şi bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă şi mai laşi la cuptor 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.