Cartofi umpluti cu paine, unt si oua
PrinteazaCartofi umpluti cu paine, unt si oua din: cartofi, paine, unt, oua, verdeata, lapte, bulion, faina, ulei, zahar, sare.
- 12 cartofi mari
- 3 felii de franzelă
- 100 g unt
- 3 ouă
- 1 lingură verdeaţa tocată
- 200 ml lapte (pentru sos)
- 2 linguri bulion
- 1 lingură făină
- 100 ml
- ulei
- 1 lingură zahăr
- sare
Mod de preparare:
Se aleg cartofi mari, cât mai egali, se spală bine şi se pun într-o tavă pentru cuptor şi se lasă la copt 20 de minute. După ce cartofii s-au copt, se lasă să se răcorească, se taie un capac la un capăt şi se scobesc până la jumătate.
Se înmoaie feliile de franzelă în lapte, se storc, se pup într-un vas şi se amestecă cu o parte din miezul de cartofi, ouăle, verdeaţa tăiată mărunt şi sarea. Cu acest amestec se umplu cartofii, se aşază într-o tavă, se stropesc cu untul topit şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute.
într-un vas se înfierbântă uleiul şi se rumeneşte în el făina, care se stinge cu bulion şi apă. Se lasă sosul să fiarbă circa 10 minute, apoi se strecoară şi se adaugă zahărul. Se potriveşte sosul de sare şi se ia vasul de pe foc.
Cartofii se servesc fierbinţi, cu sos tomat deasupra.
Pofta buna!