Cartofi umpluti cu piept de porc
PrinteazaCartofi umpluti cu piept de porc din: cartofi, piept de porc, cascaval, unt, ceapa, ulei, sare, piper.
- 8 cartofi mari
- 8 felii piept de porc afumat
- 100 g cascaval
- 50 g unt
- o legătură ceapă verde
- putin ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii foarte bine spălati se pun la fiert în apă. Odată fierti, li se taie un capac si se scoate miezul care se amestecă cu unt, jumătate din cantitatea de caşcaval si sare si piper după gust.
Pieptul de porc se rumeneşte uşor în tigaie fără ulei. Cartofii scobiti se ung la exterior cu ulei si se asază în tavă.
Se pune amestecul de cartofi cu unt si cascaval, deasupra se aşază câte o felie de bacon, se repartizează restul cascavalului. Se lasă la cuptor 10 minute.
Se aduc la masă cu ceapă verde.
Pofta buna!