Cartofi umpluti cu tofu
PrinteazaCartofi umpluti cu tofu din: ciuperci, cartofi, tofu, ulei, ceapa, verdeata, sare, piper.
- 400 g ciuperci champignon
- 4 cartofi mari
- 1/4 cană cremă de brânză de soia
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Speli cartofii, îi aşezi pe o tavă şi îi coci pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu. Ii scoţi din cuptor după ce ai verificat că sunt pătrunşi. Când s-au răcit, îi tai în jumătăţi, pe lungime.
Scoţi miezul fiecărei jumătăţi şi păstrezi cartofii groşi de circa 1 cm. Pasezi miezul cartofilor cu ajutorul unui robot de bucătărie, după care amesteci totul cu crema de brânză de soia, până obţii o compoziţie omogenă.
Cureţi ceapa şi ciupercile şi le toci mărunt. încălzeşti uleiul într-o cratiţă. Căleşti ceapa la foc mediu, amestecând până devine transparentă. Adaugi ciupercile, acoperi cratiţa şi amesteci din când în când, până scad ciupercile.
Incorporezi ingredientele călite în amestecul cu tofu. Umpli jumătăţile de cartofi.
Decorezi cu verdeaţă si servesti.
Pofta buna!