Cartofi umpluti in aluat

Printeaza

Cartofi umpluti in aluat

Ingrediente aluat:Cartofi umpluti in aluat

  • 1 kg făină
  • 100 g margarină
  • 1 ou
  • lapte cât cuprinde pentru a rezulta un aluat fraged

Pentru umplutură:

  • 6 cartofi mari roşii
  • 100 g brânză de burduf
  • 100 g caşcaval
  • chimen
  • 1 ou
  • 1 pahar bere blondă

 

Mod de preparare:

Frămânţi ingredientele pen­tru aluat şi îl împaţi în 6 părţi egale. Fierbi cartofii în coajă, dar îi laşi mai tari. Le scobeşti miezul şi îl amesteci cu brânza de burduf, caşcavalul, chimenul, oul şi berea blondă.

Din cele 6 părţi de aluat iei câte una şi întinzi o foaie destul de mare cât să cuprindă 1 cartof. Umpli cartofii cu amestecul de brânză, îi înveleşti bine cu foaia de aluat şi îi pui într-o tavă.

Ornezi cu o feliuţă de caşcaval fiecare cartof şi îi dai la cuptor la foc iute, până se rumenesc. Sunt delicioşi!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.