Cartofi umpluti in aluat
PrinteazaCartofi umpluti in aluat
- 1 kg făină
- 100 g margarină
- 1 ou
- lapte cât cuprinde pentru a rezulta un aluat fraged
Pentru umplutură:
- 6 cartofi mari roşii
- 100 g brânză de burduf
- 100 g caşcaval
- chimen
- 1 ou
- 1 pahar bere blondă
Mod de preparare:
Frămânţi ingredientele pentru aluat şi îl împaţi în 6 părţi egale. Fierbi cartofii în coajă, dar îi laşi mai tari. Le scobeşti miezul şi îl amesteci cu brânza de burduf, caşcavalul, chimenul, oul şi berea blondă.
Din cele 6 părţi de aluat iei câte una şi întinzi o foaie destul de mare cât să cuprindă 1 cartof. Umpli cartofii cu amestecul de brânză, îi înveleşti bine cu foaia de aluat şi îi pui într-o tavă.
Ornezi cu o feliuţă de caşcaval fiecare cartof şi îi dai la cuptor la foc iute, până se rumenesc. Sunt delicioşi!
Poftă bună!