Cartofi umpluti in coaja
PrinteazaCartofi umpluti in coaja
- 12 cartofi mijlocii
- 1 lingură unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură brânză rasă
- 100 g şuncă sau parizer
Mod de preparare:
Se aleg cartofii tineri, netezi şi la fel de mari, se spală şi se coc la cuptor . Se taie la capăt un capac şi cu ajutorul unei, linguriţe se scoate tot miezul.
Se freacă repede, cât este fierbinte, cu o lingură de unt. Se adaugă pe rând două gălbenuşuri, brânză rasă, sare şi şuncă tăiată mărunt. Se umplu cartofii la loc cu vârf, netezindu-i cu lama cuţitului.
Se presară cu brânză rasă şi se stropesc cu unt topit. Se aşază pe o tavă, se dau la cuptor, se ţin circa 20 de minute, până se rumenesc deasupra.
Se aşază pe o farfurie, pe şervet, se servesc imediat, fierbinţi. Şunca poate fi înlocuită cu aceeaşi cantitate de parizer sau cabanos, tăiate bucăţele mici.
Pofta buna!