Cartofi umpluţi cu pui şi fasole
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui si fasole din: cartofi, unt, ceapa, vin alb, bacon, pipet de pui, branza telemea, masline, ciuperci, fasole neagra sau rosie si ulei de masline.
- 9 cartofi
- 20 g unt pentru uns tava
umplutura:
- 2 cepe
- 1 pahar de vin alb
- 350 g de bacon
- 390 g de piept de pui
- 250 g de branza telemea
- 100 g masline fara samburi
- 150 g de ciuperci din conserva
- 150 g de fasole neagra sau rosie din conserva
- 50 ml de ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii de coajă, se fierb în apă cu sare şi apoi se taieîn două pe lung. Se scobesc cu o linguriţă. Se curăţă cepele, iar baconul se taie cubuleţe. Se căleşte ceapa.
Se adaugă peşte şi
pieptul de pui tăiat mărunt. Se lasă la rumenit timp de 10 minute pe plita. Se presară ciupercile din conservă, fasolea şi măslinele şi se acoperă cu un capac.
Se adaugă şi baconul. Se stropeşte totul cu vin alb. La final, se presară şi cubuleţele de brânză.
Se umplu cartofii cu acest amestec. Se încinge cuptorul la 18o grade şi se unge o tavă cu unt. Se aşază cartofii în ea şi se dau la cuptor.
Cartofi umpluţi cu pui şi fasole
Pofta buna!