Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă din: cartofi, carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce si iute, cimbru, oregano, rosii in bulion, sare, piper, apa. Ingrediente: 4 cartofi mari, tăiați cuburi 300g carne de porc sau vită, tăiată bucăți 1 ceapă mare, tocată […]
Cartofi umpluti cu sunca
PrinteazaCartofi umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati, smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper.
- 4 cartofi medii
- 3 oua (pentru maioneza)
- 250 ml ulei
- 200 g sunca sau orice fel de salam
- 3-4 castraveciori murati
- 2 linguri smantana
- 1 sfecla rosie
- 1 lingurita mustar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii bine şi îi pui la fiert în coajă, împreună cu sfecla roşie. Pui la fiert şi 2 ouă.
Cât timp fierb, tai şunca şi castraveţii cubuleţe. Din gălbenuşurile fierte, un gălbenuş crud şi linguriţa de muştar, faci o maioneză simplă.
Albuşurile fierte le păstrezi pentru ornat. Cartofii fierţi şi răciţi şi îi tai în două pe orizontală, îi scobeşti cu linguriţa cât să încapă o lingură de umplutură.
Compoziţia o faci din miezul de la cartofi, maioneză, smântână, şuncă şi castraveţi, condimentate după gust.
Peste cartofii scobiţi presari puţină sare fină, urmând apoi umplerea cu compoziţia rezultată.
Ornezi totul cu sfecla roşie curăţată şi tăiată fâşii, si cu albuşurile fierte.
Cartofi umpluti cu sunca
Pofta buna!