Cartofi umpluti cu telemea de oaie
PrinteazaCartofi umpluti cu telemea de oaie din: carne de curcan, ulei, sare, piper, cartofi, telemea, chimen, cascaval.
- 200-250 g carne de curcan sau de pasăre
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 15 cartofi lungi
- 250 g telemea veche de oi
- 1 linguriţă chimen pisat
- 50-60 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Tai carnea în felii pe care le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, le ungi cu 2 linguri de ulei şi le presari cu piper, după gust.
Inveleşti carnea în folie de plastic şi o păstrezi 1 oră în frigider.
Speli cartofii, îi ştergi cu şervetul de bucătărie şi îi ungi cu uleiul rămas. îi aşezi în tavă şi îi coci la foc mediu, circa 40 de minute.
Frigi carnea pe grătar sau o înăbuşi la foc mediu, turnând câte puţină apă.
După ce carnea s-a pătruns, o mărunţeşti în robotul de bucătărie.
Laşi cartofii să se răcească, după care îi deco-jeşti, îi tai în jumătăţi pe lungime şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi o parte din miez.
Amesteci miezul zdrobit al cartofilor cu brânza rasă, carnea mărunţită, chimenul şi sare după gust.
Umpli jumătăţile de cartofi, presari caşcaval ras şi le coci la foc mediu, 20 de minute, până se rumenesc.
Cartofi umpluti cu telemea de oaie
Pofta buna!