Cartofi cu unt şi brânză Cheddar

Printeaza

Cartofi cu unt si branza Cheddar din: cartofi, unt, branza cheddar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 cartofi albi mari
  • 80 g unt sărat
  • 250 g brânză Cheddar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofi cu unt şi brânză Cheddar: Spală bine cartofii, pune-i într-o cratiţă cu apă rece cu sare şi fierbe-i circa 30-35 de minute (este bine totuşi să-i încerci cu o furculiţă după 20-25 de minute din momentul în care apa începe să clocotească; dacă aceasta pătrunde uşor până în mijlocul lor, atunci sunt gata). Scurge-i şi lasă-i să se răcorească puţin.

Aşază-i pe fiecare pe o bucată de folie de aluminiu, crestează-i cu un cuţitaş ascuţit şi taie-le o calotă (pe lungi­me).

Scobeşte-i puţin cu o linguriţă şi pune în adâncitura făcută brânza tăiată cubuleţe (sau rasă pe răzătoarea cu ochiuri mari), presară bucăţele de unt şi împachetează-i la bază în folie, strângând-o pe lângă coajă.

Coace-i în cuptorul încins circa 5 minute, până când brânza se topeşte şi formează o crustă crocantă.

Serveşte cartofii fierbinţi, cu sare şi piper după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.