Cartofi cu unt şi brânză Cheddar
PrinteazaCartofi cu unt si branza Cheddar din: cartofi, unt, branza cheddar, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cartofi albi mari
- 80 g unt sărat
- 250 g brânză Cheddar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofi cu unt şi brânză Cheddar: Spală bine cartofii, pune-i într-o cratiţă cu apă rece cu sare şi fierbe-i circa 30-35 de minute (este bine totuşi să-i încerci cu o furculiţă după 20-25 de minute din momentul în care apa începe să clocotească; dacă aceasta pătrunde uşor până în mijlocul lor, atunci sunt gata). Scurge-i şi lasă-i să se răcorească puţin.
Aşază-i pe fiecare pe o bucată de folie de aluminiu, crestează-i cu un cuţitaş ascuţit şi taie-le o calotă (pe lungime).
Scobeşte-i puţin cu o linguriţă şi pune în adâncitura făcută brânza tăiată cubuleţe (sau rasă pe răzătoarea cu ochiuri mari), presară bucăţele de unt şi împachetează-i la bază în folie, strângând-o pe lângă coajă.
Coace-i în cuptorul încins circa 5 minute, până când brânza se topeşte şi formează o crustă crocantă.
Serveşte cartofii fierbinţi, cu sare şi piper după gust.
Pofta buna!