Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână din: cartofi, arpagic, smantana, bacon, unt, sare, piper, marar. Un preparat simplu și reconfortant care aduce împreună textura crocantă a cartofilor, aroma subtilă a arpagicului și cremozitatea smântânii. Această rețetă este o alegere excelentă pentru a însoți carnea, dar poate fi și un preparat principal în sine. Reteta Cartofi […]
Cartofi cu usturoi
PrinteazaCartofi cu usturoi din: cartofi, sare, usturoi, ceapa, ulei, rozmarin, boia.
- 750 g cartofi mici pentru fiert
- sare de mare
- 6 căţei de usturoi tăiati mărunt
- 1 ceapă
- 6 linguri de ulei de măsline
- 1/3 de legătură de rozmarin
- 1 lingură de boia dulce
Mod de preparare:
Cartofii se perie, se spală si se fierb în apă foarte sărată circa 15-20 de minute, apoi se scurg.
Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se taie mărunt.
Rozmarinul se spală şi se scutură de apă, se aleg numai frunzuliţele şi se mărunţeşte.
Se încing 6 linguri de ulei de măsline, se adaugă usturoiul, ceapa şi rozmarinul şi se rumeneşte totul amestecând continuu.
Se toarnă acest amestec peste cartofi. Se presară cu sare şi cu boia.
Oala se scutură pe foc într-o parte şi în cealaltă, până când s-au amestecat bine cartofii cu usturoiul şi cu boiaua.
Cartofi cu usturoi
Pofta buna!
Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci
Tocăniță de Porc cu Cartofi și Ciuperci din: carne de porc, cartofi, ciuperci, ceapa, ulei de masline, pasta de tomate, supa, sare, piper, patrunjel. Redescoperiți gustul tradițional românesc cu această rețetă de tocaniță de porc cu cartofi și ciuperci. Un fel de mâncare robust și reconfortant, această tocaniță combină carnea suculentă de porc cu textura […]
Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru
Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru din: cartofi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Transformați simplii cartofi într-un deliciu aromat și crocant cu această rețetă de cartofi copți cu rozmarin și cimbru. Această combinație clasică de ierburi și condimente, împreună cu textura crocantă a cartofilor copti, creează un fel de mâncare simplu, dar extrem […]
Pofta buna!