Cartofi de vară sotaţi
PrinteazaO reteta de cartofi de vara sotati din: cartofi, ulei de rapita, unt, foi de dafin, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel.
- 1,5 kg de cartofi, taiati in bucati mici
- 4 linguri ulei de rapita
- 1 lingura de unt
- 4 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Se pun cartofii într-o cratiţă mare, se acoperă cu apă şi se aduc la punctul de fierbere. Se fierb cinci-opt minute, până când încep să se înmoaie, dar fără să se dezintegreze. Se scurg şi se lasă să se usuce puţin.
Se încing uleiul şi untul într-o tigaie mare. Se rup foile de dafin şi se adaugă în tigaie împreună cu usturoiul. Odată ce s-au uscat cartofii, se pun în tigaie şi se asezonează. Se amestecă des şi se sotează la foc mediu 20-25 de minute.
Cand cartofii devin crocanţi şi aurii, se presară cu coaja rasă de lămâie şi se mai lasă pe foc unu-două minute. Se asezonează după gust. Inainte de servire, se presară cu pătrunjel.
Cartofi de vară sotaţi
Pofta buna!