Cartofi violet prăjiți cu rozmarin și usturoi

Printeaza

Cartofi violet prăjiți cu rozmarin și usturoi din: cartofi mov, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi mov (de preferat varietatea Purple Majesty)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 linguriță de rozmarin uscat sau proaspăt mărunțit
  • Sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Spălați bine cartofii și tăiați-i în felii sau cuburi, în funcție de preferința voastră. Nu e nevoie să-i curățați de coajă, deoarece coaja mov oferă un aspect frumos și textură plăcută.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare sau într-o tigaie adâncă la foc mediu.

Adăugați usturoiul tocat și rozmarinul în uleiul încălzit. Soteați-le timp de aproximativ un minut sau până când usturoiul începe să se înmoaie și să devină aromat.

Adăugați cartofii tăiați în tigaie. Prajiți-i la foc mediu până când devin aurii și crocanți, amestecând din când în când. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 20-25 de minute.

La final, condimentați cartofii cu sare și piper după gust. Continuați să-i prăjiți timp de încă 2-3 minute pentru a permite aromei să se combine.

Scoateți cartofii prăjiți din tigaie și serviți-i imediat ca garnitură sau ca aperitiv.

Cartofi violet prăjiți cu rozmarin și usturoi:

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: 200-250 calorii per porție (în funcție de dimensiunea porției și cantitatea de ulei utilizată)
  • Carbohidrați: 35-40 g
  • Proteine: 3-4 g
  • Grăsimi: 7-9 g

Această rețetă de cartofi mov prăjiți cu rozmarin și usturoi este o alternativă delicioasă la cartofii obișnuiți și face o garnitură minunată pentru multe feluri principale.

Cartofii mov au și un conținut mai ridicat de antioxidanți datorită pigmenților lor naturali.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Piure de cartofi mov

Piure de cartofi mov din: cartof, usturoi, ulei, smantana, lapte, cimbru, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi mov o căpăţână usturoi 50 ml ulei 150 g smântână 150 ml lapte puţin cimbru uscat 1/2 linguriţă ulei sare piper   Mod de preparare: Căpăţâna de usturoi se curăţă parţial de foile exterioare, în aşa fel încât […]

 

Pui cu turmeric si cartofi mov

Pui cu turmeric si cartofi mov

Pui cu turmeric si cartofi mov din: piept de pui, turmeric, sofran, ceapa, usturoi, ghimbir, sare, piper, ulei, cartofi mov, unt, seminte de negrilica, patrunjel. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 3 linguriţe de turmeric câteva fire de şofran 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 bucată mică de ghimbir proaspăt sare de Himalaya […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.