Cartofi wedges cu sos chili
PrinteazaCartofi wedges cu sos chili din: cartofi, ulei de masline, usturoi, coriandru, paprika, sare, piper, ceapa, rosii, ardei, otet balsamic, coriandru.
- 2 cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita mix de condimente
- 1 lingurita pudra de coriandru
- 1 lingurita paprika
- sare si piper
Ingrediente sos:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 200gr rosii tocate
- 1 ardei iute, tocat
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingurita coriandru proaspat tocat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul.
Spalati cartofii, taiati felii groase. Puneti cartofii in apa rece intr-o cratita. Aduceti la fierbere si gatiti 10 minute. Scurgeti si uscati cu prosoape de hartie. Amestecati ulei, usturoi, mix de condimente, coriandru si paprika intr-o tava.
Asezonati cu sare si piper si omogenizati. Incorporati cartofii si amestecati sa se imbine condimentele cu cartofii. Dati la cuptor timp de 20 de minute.
Intre timp, pregatiti sosul chili. Incalziti ulei intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si gatiti 5-10 minute. Incorporati rosiile impreuna cu otetul. Gatiti timp de 10 minute. Asezonati si amestecati. Presarati coriandrul proaspat tocat.
Serviti cartofii wedges cu sosul chili.
Pofta buna!