Cartofi wedges cu sos
PrinteazaCartofi wedges cu sos din: cartofi, sare, piper, unt, salote, ulei, muraturi, maioneza, iaurt, mustar, hrean.
- 20 de cartofi
- sare
- 2 linguri de unt
- 3 şalote
- 2 linguri de ulei
- 1 borcan de murături asortate (cca 360 g)
- 200 g maioneză
- 150 g iaurt natural
- 1 lingură de muştar
- 1 linguriţă de hrean proaspăt ras, sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. Cartofii se curăţă, se spală şi se şterg de apă, apoi setaieîn sferturi pe lungime.
Sferturile de cartofi se aşează pe o tavă. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 °C timp de 30-45 de minute, până când s-au rumenit frumos.
Cartofii se scot, se ung cu unt şi se sărează.
Pentru dip se curăţă şalotele şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei până devin sticloase şi se lasă să se răcească. Murăturile asortate se scurg într-o strecurătoare, iar lichidul se păstrează. Apoi se toacă mărunt şi se pasează, fără să se omogenizeze.
Maioneza se amestecă bine cu iaurtul, cu pasta de murături şi cu şalotele. Se asezonează cu muştar, cu hreanul proaspăt ras, cu sare şi cu piper.
Cartofi wedges cu sos
Pofta buna!