Cartofi zdrobiti cu sunca sau jambon
PrinteazaCartofi zdrobiti cu sunca sau jambon din: cartofi, sunca sau jambon, unt, oua, sare, piper, suc de rosii, ulei.
- 1 kg cartofi
- 300 g şuncă sau jambon
- 2 linguri cu unt
- 3 ouă
- sare
- piper măcinat
- 1 cană cu suc de roşii
- 2 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii cu un burete aspru, limpeziţi-i şi puneţi-i la fiert cu apă caldă pentru 1/2 oră.
Frecaţi spumă untul folosind o lingură de lemn, adăugaţi carnea tocată felii şi ceele 3 gălbenuşuri crude.
Când cartofii au fiert lăsaţi să se răcească 10 min, curăţaţi de coajă, zdrobiţi-i cu furculiţa până obţineţi o pastă uniformă.
Amestecaţi cu crema de unt, oul şi caamea – săraţi şi piperaţi. Adăugaţi albuşurile bătute spumă, omogenizaţi armestecul şi puneţi în tava unsă cu ulei. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 1//2 oră. Lucraţi la foc potrivit.
Când mâncarea este gata, adăugaţi sucul de roşii şi stingeţi focul. Cartofii vor atosorbi repede sucul.
Serviţi mâncarea caldă, lângă salată de sezon şi vin alb.
Pofta buna!