Cartofi

Printeaza

Cartofi din: nuci, pesmet, vanilie, lapte, cacao, rom, zahar.

Ingrediente:

  • 2 pahare nuci pisate
  • 2 pahare pesmet fin
  • vanilie tăiată foarte fin
  • 11/2 pahar lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 păhărel rom
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Cartofi: Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul.

Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă pînă se îngroaşă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Cînd se poate ţine mîna pe compoziţie fără să frigă, se formează din ea cartofi (bulgări în formă de cartof) care se tăvălesc prin cacao.

Se aşază pe farfurie. Cartofii se pot păstra max. 2-3 zile.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.