Caruso Cocktail
PrinteazaCaruso Cocktail din: gin, vermut, menta verde.
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Cremă de mentă drinks
Decoraţiune – fără
Se serveste după cină, seara şi noaptea
Ingrediente:
- 1/3 gin
- 1/3 vermouth dry
- 1/3 cremă de mentă verde
Caruso este un clasic after dinner care după ce a intrat printre cele 50 de cocktailuri Mondiale IBA în 1961, a fost pe nedrept eliminat din codificările ulterioare.
Acest short drink din Statele Unite a fost creat cam prin 1920-1925, în onoarea marelui tenor napolitan Enrico Caruso.
Ideal pentru cei care preferă amestecurile tari şi aromate, poate fi consumat atât după cină, cât şi pe parcursul întregii seri.
Preparare:
Se pun ingredientele în shaker, cu gheaţă mărunţită şi, după o scurtă agitare, se toarnă, filtrat, într-o cupă mică de cocktail.