Cas marinat
PrinteazaO reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si ulei de masline.
Ingrediente:
- 300 g cas proaspat
- sare
- cimbru
- 2-3 fire de usturoi verde
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Caşul se taie în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi deasupra, cimbru si usturoi verde tocat.
Se amesteca uşor, se adaugă uleiul de măsline şi se închide borcanul. Pe fundul borcanului s-ar putea să se formeze un strat de saramură, după două, trei zile.
Acesta se poate absorbi cu un pai. Se ţine borcanul la frigider, uleiul aromat se poate folosi la salate.
Cine iubeşte gusturile mai picante, orientale, poate încerca să pună în ulei de măsline ghimbir ras şi apoi cubuleţe de brânză.
Cas marinat
Pofta bună!