Casată cu brânză si fructe
PrinteazaCasata cu branza si fructe din: crema de branza, smantana, zahar vanilat, gelatina, lichior, rom, miere, fructe si frunze de menta.
- 250 g crema de branza
- 200 ml smantana dulce
- 80 g zahar vanilat
- 10 g gelatina
- 100 ml lichior
- 30 ml rom
- 50 g miere
- 600 g fructe de sezon
- cateva frunze de menta
Mod de preparare:
Topiţi gelatina în puţină apă călduţă. Bateţi smântână foarte rece până obţineţi frişcă din ea.
Adăugaţi zahărul vanilat şi mai bateţi amestecul 5 minute.
Frecaţi crema de brânză cu o lingură de lemn pentru a o fluidiza.
Amestecaţi brânza cu frişca prin răsturnare, încălziţi gelatina la foc potrivit şi amestecaţi-o apoi cu jumătate din cantitatea de lichior, turnaţi amestecul în compoziţia cu frişcă şi amestecaţi.
Umeziţi 4 castroane şi repartizaţi în ele amestecul obţinut, nivelaţi-l şi loviţi uşor castroanele de masă pentru a elimina aerul din amestec.
Puneţi castroanele la congelator pentru 3 ore.
Pentru ornare, înainte de servire, fierbeţi mierea şi romul, 2 minute, la foc mic, până obţineţi un sos fluid.
Răsturnaţi castroanele pe farfurii ţinute la frigider înainte, turnaţi deasupra sos rece de miere şi rom şi puneţi alături fructe proaspete spălate, întregi sau tăiate.
Puneţi câte o frunză de mentă pe fiecare porţie.
Casată cu brânză si fructe
Pofta buna!