Casată de castane cu alune
PrinteazaO reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca, oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure neprajite.
- 400 g piure de castane
- 500 ml frisca batuta din smantana
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 lingura miere
- 250 ml lapte fiert
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura rom
- 150 g alune de padure neprajite
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si romul. Bateti galbenusurile cu mierea si laptele pana cand obtineti un amestec omogen.
Adaugati frisca si puneti amestecul la bain-marie, la foc potrivit. Amestecati tot timpul, pentru a nu se prinde de vas. Cand compozitia s-a ingrosat suficient, luati vasul de pe foc, lasati-l la racit si apoi adaugati in compozitie piureul de castane si spuma de albusuri.
Puneti si alunele zdrobite mai mare si amestecati prin rasturnare. puneti amestecul la congelator, pentru mai multe ore. La servire, casata se poate orna cu frisca.
Casată de castane cu alune
Poftă bună!