Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval

Printeaza

Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval din: drojdie, untura, sare, piper, făină 000, apă călduţă, zahar, slănină afumată, salam, cascaval tare, caşcaval, oua.

 

Ingrediente: Retete de sezon

  • 1 cub de drojdie
  • 120 g untură
  • 10 g sare
  • piper măcinat, după gust
  • 600 g făină 000
  • 350-400 ml apă călduţă
  • 2 linguriţe zahăr

Pentru umplutură:

  • 100 g slănină afumată, tăiată cubuleţe
  • 100 g salam, tăiat cubuleţe, de bună calitate
  • 100 g caşcaval tare, tăiat cubuleţe
  • 80 g caşcaval dat pe râzătoare
  • 5 ouă + 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Cerni făina într-un vas încăpător, adaugi drojdia, piperul şi un­tura. Dizolvi sarea în apă călduţă şi torni peste făină.

Adaugi şi zahărul şi amesteci mai întâi cu o lingură, apoi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi la crescut.

După ce a crescut, pui aluatul pe masa de lucru, presărată cu făină şi mai frămânţi puţin. întinzi cu sucitorul un dreptunghi cu di­mensiunile de 40×65 cm, din care tai o fâşie de 5 cm.

Foaia de aluat o presari cu salamul, slănina, caşcavalul, toate tăiate cubuleţe şi presari caşcavalul ras.

Rulezi foaia de aluat într-un sul pe care îl pui într-o tavă de guguluf, unsă şi tapetată, suprapunând capetele su­lului.

Mai laşi la crescut aproximativ 30 de minute. între timp, speli cele 5 ouă foarte bine şi le ştergi, apoi le aşezi deasupra aluatului din tavă, la distanţe aproximativ egale.

Fâşia de aluat păstrată o mai întinzi cu sucitorul, apoi o tai în fâşii înguste, pe care le pui câte 2 în cruce peste fiecare ou.

Ungi toată suprafaţa cu ou bătut şi coci la 200 de grade, pentru 45-50 de minute. Acest tip de chec picant se prepară în Italia cu ocazia Sărbătorilor pascale.

Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.