Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval
PrinteazaCasatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval din: drojdie, untura, sare, piper, făină 000, apă călduţă, zahar, slănină afumată, salam, cascaval tare, caşcaval, oua.
- 1 cub de drojdie
- 120 g untură
- 10 g sare
- piper măcinat, după gust
- 600 g făină 000
- 350-400 ml apă călduţă
- 2 linguriţe zahăr
Pentru umplutură:
- 100 g slănină afumată, tăiată cubuleţe
- 100 g salam, tăiat cubuleţe, de bună calitate
- 100 g caşcaval tare, tăiat cubuleţe
- 80 g caşcaval dat pe râzătoare
- 5 ouă + 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas încăpător, adaugi drojdia, piperul şi untura. Dizolvi sarea în apă călduţă şi torni peste făină.
Adaugi şi zahărul şi amesteci mai întâi cu o lingură, apoi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi la crescut.
După ce a crescut, pui aluatul pe masa de lucru, presărată cu făină şi mai frămânţi puţin. întinzi cu sucitorul un dreptunghi cu dimensiunile de 40×65 cm, din care tai o fâşie de 5 cm.
Foaia de aluat o presari cu salamul, slănina, caşcavalul, toate tăiate cubuleţe şi presari caşcavalul ras.
Rulezi foaia de aluat într-un sul pe care îl pui într-o tavă de guguluf, unsă şi tapetată, suprapunând capetele sulului.
Mai laşi la crescut aproximativ 30 de minute. între timp, speli cele 5 ouă foarte bine şi le ştergi, apoi le aşezi deasupra aluatului din tavă, la distanţe aproximativ egale.
Fâşia de aluat păstrată o mai întinzi cu sucitorul, apoi o tai în fâşii înguste, pe care le pui câte 2 în cruce peste fiecare ou.
Ungi toată suprafaţa cu ou bătut şi coci la 200 de grade, pentru 45-50 de minute. Acest tip de chec picant se prepară în Italia cu ocazia Sărbătorilor pascale.
Casatiello Napoletano cu slanina, salam si cascaval
Pofta buna!