Cascaval afumat la capac
PrinteazaCascaval afumat la capac din: cascaval, unt sau ulei.
- cam 150 g caşcaval de persoană
- unt (ulei)
Mod de preparare:
Caşcavalul se taie în felii groase de 0,5-1 cm. Feliile de caşcaval sunt prăjite într-o tigaie cu unt sau ulei fierbinte.
Rezultatele sunt în funcţie de tipul caşcavalului folosit. Dacă se foloseşte caşcaval gras de oaie, feliuţele de caşcaval se vor topi, în tigaie rezultând o masă de caşcaval topit – foarte gustos, de altfel.
Pentru a se obţine însă nişte feliuţe de caşcaval întregi şi rumene, este necesar să se folosească un caşcaval de vită, puţin mai vechi (mai tare). Dintre toate tipurile de caşcaval care pot fi găsite la noi, cel mai potrivit pentru a fi pregătit la capac este caşcavalul afumat de Brădet (Argeş), care se face numai din lapte de vacă.
Un mic secret al pregătirii este ca în timp ce se prăjeşte, fiecare feliuţă să fie mişcată uşor cu o spatulă de lemn, pentru a nu se prinde de tigaie.
Pofta buna!