Cascaval de casa cu branza si unt din: brânză de vaci, lapte, zahăr, ouă, bicarbonat, brânză de oi, unt.
Ingrediente:
1,5 kg brânză de vaci
2,5 l lapte
3 linguri zahăr
6 ouă
2 linguriţe bicarbonat
350 g brânză de oi
300 g unt
Mod de preparare:
Pui într-o oală laptele, la fiert, împreună cu brânza de vaci şi cu zahărul.
Le amesteci bine şi le laşi să fiarbă la foc mic, până se taie laptele, aproximativ 10 minute.
Pui brânza într-o strecurătoare, să se scurgă. Untul îl topeşti într-un vas aşezat pe foc mic, îl amesteci cu brânza de oi şi laşi amestecul circa 5 minute pe foc.
Apoi adaugi brânza scursă bine. Intr-un castron baţi ouăle cu bicarbonatul, iar când brânza de oi s-a topit puţin, torni ouăle şi amesteci continuu, să nu se prindă de vas.
Când s-a terminat zerul, răstorni caşcavalul într-o cratiţă unsă şi-l dai la rece.
A doua zi îl răstorni pe o farfurie întinsă şi poate fi consumat
Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval/branza 150 ml ulei sare Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, […]
Sufleu de branza sau cascaval ras din: oua, lapte, faina, unt, branza sau cascaval. Ingrediente: 4 ouă crude 1 cană lapte 3-4 linguri făină 3 linguri unt (ulei sau margarină) 5- 6 linguri brânză rasă sau caşcaval ras mărunt Mod de preparare: Din ulei, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb. Când este […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.