Cascaval de casa cu ou si marar

Printeaza

Cascaval de casa cu ou si marar din: branza de vaca bine scursa, lapte, ou, unt, bicarbonat de sodiu, marar, sare.

Ingrediente:Cascaval_de_casa_cu_ou_si_marar

  • 1,5 kg branza de vaca bine scursa
  • 1 l lapte
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 legătură mărar
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un vas de tuci (ceaun), pui brânza de vaci sfărâmată, iar deasu­pra torni laptele. Pui pe foc foarte mic, ameste­când din când în când, pâ­nă când deasupra se ale­ge zerul, iar brânza este uşor elastică.

Aşezi brânza la scurs într-o strecură­toare aproximativ do­uă ore. După ce brânza s-a scurs bine, o ames­teci cu untul la tempe­ratura camerei şi cu oul bătut.

Adaugi sare, după gust, şi bicarbonatul stins cu puţin oţet. Aşezi vasul de tuci pe foc mic, pui brânza şi amesteci con­tinuu, până când aceas­ta se topeşte şi se întin­de pe lingură. înainte de a opri focul, adaugi mărarul tocat şi omo­genizezi bine.

Ungi trei castronele de supă cu apă rece şi torni caşcavalul fierbinte. După ce se răcesc, le introduci la frigider pentru o oră. Desprinzi pe margine cu un cuţit şi le răstorni pe un platou. Vor ară­ta ca nişte rotiţe de caş­caval.

Cascaval de casa cu ou si marar

Cascaval_de_casa_cu_ou_si_marar

Pofta buna!

2 comentarii

  1. O mancare traditionala de la noi 🙂

  2. Forte bun cascavalul de casa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.