Cascaval de casa cu ou si marar
PrinteazaCascaval de casa cu ou si marar din: branza de vaca bine scursa, lapte, ou, unt, bicarbonat de sodiu, marar, sare.
- 1,5 kg branza de vaca bine scursa
- 1 l lapte
- 1 ou
- 150 g unt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 legătură mărar
- sare
Mod de preparare:
Intr-un vas de tuci (ceaun), pui brânza de vaci sfărâmată, iar deasupra torni laptele. Pui pe foc foarte mic, amestecând din când în când, până când deasupra se alege zerul, iar brânza este uşor elastică.
Aşezi brânza la scurs într-o strecurătoare aproximativ două ore. După ce brânza s-a scurs bine, o amesteci cu untul la temperatura camerei şi cu oul bătut.
Adaugi sare, după gust, şi bicarbonatul stins cu puţin oţet. Aşezi vasul de tuci pe foc mic, pui brânza şi amesteci continuu, până când aceasta se topeşte şi se întinde pe lingură. înainte de a opri focul, adaugi mărarul tocat şi omogenizezi bine.
Ungi trei castronele de supă cu apă rece şi torni caşcavalul fierbinte. După ce se răcesc, le introduci la frigider pentru o oră. Desprinzi pe margine cu un cuţit şi le răstorni pe un platou. Vor arăta ca nişte rotiţe de caşcaval.
Cascaval de casa cu ou si marar
Pofta buna!
O mancare traditionala de la noi 🙂
Forte bun cascavalul de casa