Caşcaval pane crocant

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru.

Ingrediente: Caşcaval pane crocant

  • 400 g caşcaval cu crustă
  • 150 g miez de pâine mai veche
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru decor:

  • 4 crenguţe de cimbru proaspăt

 

Mod de preparare:

Taie caşcavalul felii mai grosuţe, îndepărtează-le crusta, umezeşte-le puţin cu apă şi trece-le prin miezul de pâine uscat şi zdrobit (poţi folosi şi pâine toast veche, râşnită mai mare).

Stropeşte feliile de caşcaval pane cu puţin ulei şi frige-le pe un grătar încins, câte 2 minute pe fiecare parte. Ia-le de pe grătar (caşcavalul începe să se topească) şi serveşte-le imediat, fierbinţi, puse pe un pat de cimbru.

Variantă: Taie caşcavalul cuburi, trece-le prin ou şi prin pesmet amestecat cu ierburi aromatice tocate şi cu seminţe de su­san, după gust, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii.

Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei şi serveşte-le pe un pat de salată asezonată cu ulei de măsline si zeamă de lămâie.

Caşcaval pane crocant

Caşcaval pane crocant

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.