Caşcaval pane crocant
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru.
- 400 g caşcaval cu crustă
- 150 g miez de pâine mai veche
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru decor:
- 4 crenguţe de cimbru proaspăt
Mod de preparare:
Taie caşcavalul felii mai grosuţe, îndepărtează-le crusta, umezeşte-le puţin cu apă şi trece-le prin miezul de pâine uscat şi zdrobit (poţi folosi şi pâine toast veche, râşnită mai mare).
Stropeşte feliile de caşcaval pane cu puţin ulei şi frige-le pe un grătar încins, câte 2 minute pe fiecare parte. Ia-le de pe grătar (caşcavalul începe să se topească) şi serveşte-le imediat, fierbinţi, puse pe un pat de cimbru.
Variantă: Taie caşcavalul cuburi, trece-le prin ou şi prin pesmet amestecat cu ierburi aromatice tocate şi cu seminţe de susan, după gust, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când devin aurii.
Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei şi serveşte-le pe un pat de salată asezonată cu ulei de măsline si zeamă de lămâie.
Caşcaval pane crocant
Poftă bună!