Cascaval pane cu crochete
PrinteazaCum se prepara Cascaval pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet.
pentru cascaval:
- 250 g cascaval
- 2 oua
- 3-4 linguri lapte
- 1 lingura jumatate de faina
- pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru crochete:
- 500 g cartofi fierti
- 2 galbenusuri
- 1 ou
- 2 linguri faina
- 1 lingura pesmet
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se taie caşcavalul felii mai groase- şi se pun pe o farfurie în congelator, 10 minute, până se întăresc puţin. In felul acesta, se va împiedica topirea lui în timpul prăjirii.
Separat, se bat ouăle cu taina până se formează o compoziţie ca o smântână mai groasă, care se subţiază cu laptele.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se trec feliile de caşcaval prin această compoziţie, se tăvălesc prin pesmet şi apoi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura grăsimea excesivă.
Din cartofii fierţi se prepară un piure, în care se amestecă două gălbenuşuri, o lingură de făină, sare, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează crochete, care se dau prin faină, ou bătut şi pesmet.
In final, se prăjesc în unt amestecat cu ulei. Se scot pe prosoape absorbante. Se servesc calde alături de caşcavalul pane, garnisite cu felii de roşii.
Cascaval pane cu crochete
Pofta buna!