Cascaval pane – Gustarea crocanta perfecta

Printeaza

Cascaval pane – Gustarea crocanta perfecta. O gustare crocanta si delicioasa, usor de preparat, care poate fi servita atat ca aperitiv, cat si ca fel principal usor.

Aceasta reteta simpla, dar extrem de savuroasa, este perfecta pentru iubitorii de branza, oferind o crusta crocanta la exterior si un miez cremos si topit la interior.

Este o alegere excelenta pentru o masa rapida sau pentru a impresiona invitatii cu o gustare deosebita.

Ingrediente

  • 400 g cascaval (de preferat un tip tare, care nu se topeste prea repede, cum ar fi cascavalul afumat)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • Ulei pentru prajit
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pregatirea cascavalului:

Taie cascavalul in felii groase de aproximativ 1 cm. Asigura-te ca toate bucatile sunt de dimensiuni similare pentru o prajire uniforma.

Pregatirea ingredientelor pentru pane:

Intr-un bol, bate ouale cu un praf de sare si piper. Pune faina intr-o farfurie separata si pesmetul intr-o alta farfurie.

Treci fiecare bucata de cascaval prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform, apoi prin oul batut, iar la final prin pesmet.

Pentru o crusta mai crocanta, poti repeta trecerea prin ou si pesmet.

Prajirea cascavalului:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de incins pentru a praji cascavalul rapid, fara a-l topi prea tare.

Prajeste bucatile de cascaval cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servirea:

Serveste cascavalul pane fierbinte, alaturi de o salata proaspata, sosuri diverse sau chiar cartofi prajiti pentru o masa completa.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 18 g
  • Grasimi: 25 g
  • Carbohidrati: 20 g
  • Fibre: 1 g

Cascaval pane – Gustarea crocanta perfecta

  • Timp de pregatire: 10 minute
  • Timp de gatire: 10 minute
  • Timp total: 20 minute

Cascavalul pane este un preparat simplu si rapid, dar cu un rezultat garantat savuros.

Indiferent daca il servesti ca aperitiv sau fel principal, aceasta gustare crocanta va fi cu siguranta apreciata de toata lumea.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.