Cascaval umplut cu sunca
PrinteazaO reteta delicioasa de cascaval umplut cu sunca din: cascaval, sunca, bacon, ardei gras, ceapa, masline, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper si boia.
- 12 felii pătrate de caşcaval
- 6 felii de şuncă presată
- 6 felii subţiri de bacon
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 100 g măsline
- 4 ouă
- 150 g făină
- 75 g pesmet
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Tai măslinele în felii, îndepărtând sâmburii. Cureţi ceapa şi ardeiul şi le toci mărunt, apoi le căleşti împreună în 2 linguri de ulei încins, până se înmoaie.
Când s-au răcit, le amesteci cu felioarele de măsline, un praf de sare, piper şi boia după gust. Pentru un portofel ai nevoie de 2 felii de caşcaval de dimensiuni egale, 1 felie de şuncă şi una de bacon.
Peste o felie de caşcaval, suprapui una de şuncă, una de bacon, o linguriţă compoziţie cu ceapă, ardei şi măsline şi acoperi cu o felie de caşcaval. Treci portofelul prin făină, prin ou bătut, apoi din nou prin făină, ou şi, la sfârşit, prin pesmet.
Prăjeşti portofelele în ulei Unisol încins, pe ambele părţi, la foc mediu, până se rumenesc frumos. Scoţi portofelele pe hârtie absorbantă şi le serveşti calde. Sunt bune simple sau cu garnitură.
Cascaval umplut cu sunca
Pofta buna!